Toont alle 11 resultaten

Borstkolven

Als je borstvoeding geeft, is een fijne borstkolf eigenlijk onmisbaar. Kolven kan een goede manier zijn om de melkproductie goed op te bouwen én geeft jou als moeder meer vrijheid. Een borstkolf is ideaal als je weer gaat werken, maar ook als je eens op stap wilt zonder je baby (ook al moet je daar net na de geboorte misschien nog even niet aan denken). Hebben jullie veel gebroken nachten door nachtvoedingen? Door te kolven kan jouw partner af en toe nachtvoedingen op zich nemen zodat jij eens kunt doorslapen.

Lees meer
Aanbieding!
Geen verzendkosten
189,95
Geen verzendkosten
169,99
Aanbieding!
Geen verzendkosten
312,99
Geen verzendkosten
75,00
Geen verzendkosten

Borstkolven

Medela Swing Maxi

199,00
Geen verzendkosten

Borstkolven

Nutrea DoubleFlow

119,00
Geen verzendkosten
Geen verzendkosten
Aanbieding!
Geen verzendkosten
15,99
Aanbieding!
Geen verzendkosten
Uitverkocht
129,99
Aanbieding!
Geen verzendkosten
Uitverkocht
29,99
Geen veelgestelde vragen gevonden.

Borstkolf kopen: wanneer?

Een borstkolf hoef je nog niet vóór de bevalling aan te schaffen. Als je kindje net geboren is, is het fijn om eerst af te wachten hoe de borstvoeding op gang komt. Dan pas weet je of je een kolf nodig hebt en welk kolfapparaat het beste bij jou past. Word je onrustig van het idee dat je nog geen kolf in huis hebt? Dan kun je overwegen een handkolf te kopen; die is wat goedkoper en komt als je borstvoeding gaat geven vaak nog wel van pas.

Welke borstkolf moet ik kiezen?

Borstkolven zijn er in veel soorten en maten. Welke borstkolf past het beste bij jou? De keuze voor een kolfapparaat is natuurlijk erg persoonlijk, maar met zoveel verschillende mogelijkheden zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Wij hebben al 35 jaar ervaring in geboortezorg en helpen je daar graag bij! Sommige zorgverzekeraars geven een (gedeeltelijke) vergoeding als je een borstkolf koopt. Het loont de moeite om uit te zoeken of dat ook bij jouw zorgverzekeraar het geval is. Een kolf moet allereerst comfortabel zijn, want dat zorgt ervoor dat je ontspannen kunt kolven. Dan gaat het sneller en is de opbrengst groter. Het is daarom erg belangrijk dat het borstschild (het deel dat je op je borst plaatst) goed past en lekker zit. Vaak worden bij een borstkolf verschillende maten schilden meegeleverd.

Elektrische borstkolf of handkolf?

Er zijn elektrische kolven en handkolven. Als je weet dat je voor langere tijd regelmatig zult gaan kolven, heb je het meest aan een elektrische kolf. Een handkolf is vooral handig voor incidenteel gebruik. Bijvoorbeeld als je slechts af en toe kolft, voor op reis of als back-up voor je elektrische handkolf. Elektrische kolven zijn vaak voorzien van een accu en/of batterijen, zodat je altijd en overal kunt kolven. Bij sommige kolven kun je gebruik maken van een speciale app die je inzicht geeft in jouw kolfprogramma en -resultaten. Als je een elektrische kolf kiest, kun je letten op het zuigritme en -kracht. Meestal kun je deze zelf instellen. Veel kolven hebben een 2-fasen cyclus. In de eerste fase is het zuigritme hoger, daarna wordt automatisch overgeschakeld op een lager ritme. Dit bootst het zuigritme van de baby na. Uit onderzoek is gebleken dat hierdoor de toeschietreflex sneller komt dan bij kolven op één ritme. De Medela Harmony Handkolf beschikt, als enige handkolf, ook over een 2 fasen systeem.

Heb je vragen over borstvoeding en kolven?

We kunnen ons voorstellen dat je misschien vragen hebt over borstvoeding en/of kolven. We nodigen je daarom graag uit op de informatiebijeenkomst over borstvoeding.